marți, 24 august 2010

Sindicaliştii cer majorarea salariului minim la 705 lei

Liderii sindicali au respins, luni, propunerea Guvernului de majorare a salariului minim la 640 de lei, solicitând Ministerului Muncii să facă noi simulări cu valori ale venitului minim la 675 de lei, respectiv 705 lei.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, a declarat la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii, că scăderea salariului minim de la 705 lei, cât era coeficientul 1 din legea salarizării, la 640 lei, actuala propunere a Guvernului, este prea mare şi va produce efecte şi în sectorul privat.

"Dacă acceptăm o astfel de variantă vom nenoroci sistemul
privat. Trebuie să ridicăm acest salariu minim mai ales că de acum el va stabili coeficientul 1. Dacă ne ducem înapoi cu salariul minim, automat afectăm şi salariile din mediul privat", a spus Apostoiu.

Mai multe simulări

Liderul sindical a precizat că sindicatele au cerut Ministerului Muncii să facă mai multe simulări pentru că stabilirea salariului minim trebuie să ţină cont de toate efectele pe care le va produce.

Potrivit lui Apostoiu, valoarea de 640 de lei propusă de Guvern pentru salariul minim reprezintă în actualul proiect al legii salarizării coeficientul 1.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a arătat că după tăierea cu 25% a salariilor, guvernanţi propun conservarea unui salariu minim la un nivel extrem de scăzut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu