sâmbătă, 21 august 2010

Regele Cioabă îi va scrie preşedintelui Sarkozy

Florin Cioabă, autointitulatul "rege internaţional al romilor", va trimite o scrisoare preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, Preşedinţiei şi Guvernului României prin care îşi exprimă dezaprobarea faţă de acţiunile de expulzare în masă a romilor din Franţa, transmite corespondentul NewsIn.

Florin Cioabă susţine că, prin acţiunile sale, preşedintele Franţei încalcă drepturile omului şi legislaţia europeană privind dreptul la liberă circulaţie.

"Susţinem dreptul cetăţenilor români la liberă circulaţie în ţările Uniunii Europene, considerând că acest drept nu poate fi limitat sau suspendat cetăţenilor români, prin hotărâri administrative, motivate de presupusa necesitate a eradicării unor probleme
generate de un număr limitat de persoane aflate în migraţie sau/şi care săvârşesc infracţiuni pe teritoriul altor state, invocându-se în acest sens de către autorităţi, necesitatea asigurării securităţii publice", se arată în scrisoarea semnată de mai multe organizaţii de romi.

Cioabă îi cere lui Nicolas Sarkozy "să regândească măsurile recente care îi vizează pe romii români din Franţa, pentru a fi suspendate măsurile de expulzări cu caracter de masă". Reprezentanţii etniei cer ca guvernele să găsească modalităţi de sprijinire a romilor din taberele desfiinţate sau în curs de desfiinţare şi care doresc să rămână în continuare în statele în care se află.

"În acest sens, recomandăm plasarea acestora în tabere legale, însoţite de luarea ocupanţilor acestora în evidenţele civile, de sănătate şi de şcolarizare, precum şi consilierea celor care doresc să-şi legalizeze rezidenţa în aceste tabere".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu