sâmbătă, 21 august 2010

Leonard Orban: "Repatrierea voluntară a romilor, măsură pe termen scurt

Consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban, a declarat, astăzi, la RFI, că problemele etniei rome nu se rezolvă prin repatrieri.

"Repatrierea romilor e doar o măsură pe termen scurt şi efectele nu vor fi foarte benefice. Problema principală, cea a integrării persoanelor aparţinând acestei etnii, nu va fi rezolvată", a spus Leonard Orban.
De altfel, mulţi dintre romii repatriaţi voluntar ieri din Franţa în România au declarat că intenţionează să se întoarcă în Hexagon.

După deportarea romilor din Franţa, Orban a respins o atitudine de confruntare între autorităţile române şi cele franceze. "Nu este cazul să se meargă pe o atitudine de confruntare, ci pe cea de dialog. Sunt nişte lucruri care trebuie avute în vedere şi care, până la urmă, trebuie să genereze o relaţie de colaborare şi nu de confruntare între România şi Franţa", a spus el.

Referindu-se la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia este necesară o strategie europeană pentru romi, Leonard Orban a precizat că, în prezent, o astfel de strategie nu este posibilă pentru că "nu există competenţe la nivel european".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu