marți, 24 august 2010

Boc: În sănătate nu se poate angaja decât un om la şapte plecaţi

Emil Boc a declarat marţi că deocamdată în sistemul medical nu se poate angaja decât o persoană la şapte posturi eliberate. Premierul a mai spus că în urma cererii ministrului Sănătăţii de deblocare a angajărilor în sistem
a cerut o reevaluare a tuturor posturilor disponibile ca urmare a restructurării.

Premierul Emil Boc susţine că nu se opune reluării angajărilor în sănătate, dar că pentru a fi deblocate posturi în sistemul medical trebuie analizate mai întâi rezultatele restructurării în acest domeniu.

"În acest moment există posibilitatea ca unul din şapte să se angajaze potrivit procedurilor legale şi acest lucru se derulează. Am cerut să se facă o reevaluare per sistem şi să se vadă, în urma aplicării prevederii legale a angajării unul din şapte, câte posturi sunt disponibile, să se acorde acolo unde sunt probleme
de sistem, iar după aceea vom discuta, în urma finalizării procesului de restructurare, etapa 1 septembrie, ce resurse umane putem avea, pentru că nu poţi, pe de o parte, să faci o restructurare şi, pe de altă parte, să facem angajări în acelaşi timp", a declarat Emil Boc.

Problema deblocării a mii de posturi în sistemul sanitar în varianta propusă de ministrul Sănătăţii este respinsă de factorii decidenţi ai Executivului, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul coaliţiei de guvernământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu