miercuri, 25 august 2010

Dell aruncă mănuşa Apple prin lansarea tabletei Streak

Deşi nu se va bucura de atenţia care i-a fost acordată iPad-ului, noul gadget de la Dell este cel mai proaspăt concurent al celor de la Apple pe segmentul autohton de tablete.
"Jucăria" a declarat război atât smartphone-urilor, cât şi tabletelor PC

Dell a lansat ieri tableta Streak şi în România, în aceeaşi zi cu lansarea oficială din SUA.

Streak este o combinaţie între un smartphone tradiţional şi o tabletă şi mizează pe trei funcţii definitorii pentru divertismentul "on the go": interacţiunea socială, distracţia şi navigarea. Ideală pentru utilizatorii mobili, are un ecran de 5 inchi (afişaj cu rezoluţie WVGA), faţă de Apple iPad de 9.7, cameră foto de 5 MP, conectivitate Wi-Fi, Bluetooth şi 3G, precum şi acces la Google Maps.
MULTIMEDIA

VIDEO evz.roVezi mai multe

Dell a lansat tableta Streak

Dell a lansat ieri tableta Streak şi în România, în aceeaşi zi cu lansarea oficială din SUA.

VIDEO evz.roVezi mai multe

Dell Streak vs. Apple iPad

Noul gadget de la Dell este cel mai proaspăt concurent al celor de la Apple.


Apelurile sunt, astfel, lăsate pe plan secundar. "Streak este echipamentul ideal pentru cei care consideră internetul ceva indispensabil şi poate rezolva problema de capsulă de spaţiu", a declarat Valentin Nicolae, Consumer Manager Dell pentru Bulgaria şi România.

"O problemă mai spinoasă"

Deşi prezintă multe avantaje, cum ar fi display-ul alcătuit dintr-o sticlă rezistentă la zgârieturi (gorilla glass), bateria care ţine o zi (dacă este folosit intens) şi posibilitatea de a rula simultan mai multe aplicaţii (multitasking), utilizatorii români se vor confrunta cu o problemă de soft.

Google Navigation nu este încă funcţional pentru România. Potrivit directorului general eMag, Iulian Stanciu, la o oră şi jumătate de la anunţul făcut, tableta fusese deja comandată de zece români.

"Cred că până la finele anului vom vinde peste 1.000 de tablete Dell Streak. iPad-uri am vândut peste 400, am fi vândut şi mai multe dacă nu erau stocuri limitate", a mai spus şeful eMag.

Doar prin eMag

După o anumită perioadă, în care cei de la eMag vor avea exclusivitatea pentru comercializarea acestui produs, este posibil ca şi operatorii de telefonie mobilă să-l vândă la preţuri preferenţiale cu abonamente incluse, au mai declarat oficialii Dell şi eMag.

Momentan, costul acestei tablete este de 2.699 lei. Deşi dimensiunile şi funcţiile sunt ceva mai apropiate de iPhone 4, oficialii eMag preferă să compare acestă tabletă cu iPad-ul. De la finele anului, tableta va fi disponibilă şi cu sistemul de operare Android 2.2 (Froyo), ce va permite şi instalarea Adobe Flash 10.1. Mai mult, vor avea şi actualizări ale aplicaţiilor de chat video.

"Streak este ideal pentru cei care consideră internetul ceva indispensabil şi poate rezolva problema de capsulă de spaţiu.“,
VALENTIN NICOLAE, Consumer Manager Dell România şi Bulgaria

COMPARAŢIE

Cu ce se laudă fiecare gadget

Streak, noua jucărie a celor de la Dell, vine cu un card micro SD de 16 GB inclus. Memoria lui poate fi extinsă până la maximum 32 GB. Spre deosebire de acesta, vedeta Apple are hard, care vine în variante de până la 64 GB.

Dacă Streak are drept sistem de operare Android, iPad-ul rulează cu sistemul de operare iPhone. Ambele folosesc aceeaşi frecvenţă la procesoare - de 1 GHz (Apple A4 şi respectiv Qualcomm Snapdragon pentru Dell). La capitorul greutate, putem spune că iPad este ceva mai "grăsuţ".

Acesta cântăreşte 700 de grame, în comparaţie cu Streak, care are doar 220 de grame. Nici dimensiunile nu sunt chiar aceleaşi: dacă produsul Dell are doar 5 inchi, iPad este aproape dublu - 9,7 inchi.

Autonomia bateriei (pentru Apple iPad) ajunge până la 10 ore dacă este folosit intens. La gadgetul Dell, potrivit oficialilor, aceasta ţine până la o zi, avantajul constând mai mult în dimensiuni aici.

Calitatea imaginilor este ceva mai slabă la Dell decât la Apple, pe această linie de produse. Avantajul Dell este că "jucăria" lor poate fi folosită şi pe post de telefon. De asemenea, ambele gadgeturi folosesc jack clasic pentru căşti, de 3,5 mm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu