miercuri, 25 august 2010

Audieri-maraton în cazul "Tabără"

Anchetatorii au continuat, ieri, audierile începute săptămâna trecută în dosarul în care directorul Departamentului Film al TVR, Cristian Tabără, a fost acuzată de o fetiţă de 12 ani că ar fi abuzat-o sexual.
Sursa: EVZ

"Copila a fost audiată aproximativ două ore şi jumătate, în prezenţa avocatului ales de familie şi a unui psiholog de la Direcţia pentru Protecţia Copilului a sectorului 2. A povestit în detaliu tot ce i s-ar fi întâmplat. Povestea este deja cunoscută... La final, s-a decis ca fata să beneficieze de asistenţă psihologică pentru o perioadă mai îndelungată. Psihologul va întocmi şi un raport care va conta în anchetă", au explicat surse judiciare.


"Cristian Tabără ne-a cerut iertare"

Tot ieri au răspuns întrebărilor anchetatorilor tatăl fetei şi bunica maternă. "Au fost audieri-maraton care s-au încheiat după aproximativ patru ore. Atât bunica, cât şi tatăl au declarat că dl Tabără ar fi recunoscut că ar fi abuzat de copilă. «Cristian Tabără ne-a cerut iertare şi ne-a promis că nu se va mai repeta». Aceasta este o frază care se regăseşte atât în declaraţia bunicii, cât şi în mărturisirea completă a tatălui", au completat sursele citate.

Audierile în acest caz vor continua zilele următoare. "Mai sunt mulţi martori de audiat. Va fi audiat şi Cristian Tabără. În cazul acestuia, ar urma să fie realizat şi un profil psihologic de către un expert din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală. La final, vor urma confruntările între acuzat şi presupusa victimă, între acuzat şi membrii familiei copilei, dar şi între acuzat şi martorii care vor dobândi calitate procesuală în acest caz", au încheiat aceleaşi surse.

"Este o anchetă dificilă, dar trebuie să ne facem treaba pentru a afla adevărul.",
INGRID ALEXANDRESCU, avocat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu