marți, 24 august 2010

Cel mai bine plătit angajat din România câştigă 83.000 de euro pe lună

Cel mai bine plătit executiv român câştigă în prezent aproape un milion de euro pe an, adică peste 83.000 de euro pe lună şi lucrează în sectorul energetic. De asemenea, şi în retail sunt executivi care câştigă peste 50.000 de euro pe lună, scrie realitatea.net.

Cel mai bine plătit angajat în sectorul bancar

, cu funcţie de conducere, câştigă 25.000 de euro pe lună. Acesta nu este român şi a fost plasat anul acesta de firmele de recrutare a forţei de muncă..

Potrivit Ziarul Financiar
, firmele de plasare a forţei de muncă nu au făcut deloc recrutări în zona serviciilor financiare, în 2009, dar acum piaţa a început să-şi revină. Cel puţin 50 de companii şi-au schimbat directorii generali

în primele şase luni ale acestui an, iar unul din trei executivi schimbaţi este străin, potrivit sursei citate.

Cel mai bine plătit executiv român câştigă în prezent aproape un milion de euro pe an, adică peste 83.000 de euro pe lună şi lucrează în sectorul energetic. De asemenea, şi în retail sunt executivi care câştigă peste 50.000 de euro pe lună.

Companiile multinaţionale consideră că managerii trebuie stimulaţi financiar ca să fie performanţi. Potrivit Ziarul Financiar, este vorba despre companii din zona bunurilor de larg consum, producţie şi IT, care au avut activitatre şi au înregistrat profit. Celor care au functii de conducere le-au mărit salariile cu 3-15 procente. Majoritatea companiilor au făcut aceste majorări în lunile ianuarie şi aprilie.

Oraşul în care managerii câştigă cel mai bine este Bucureştiul. Aici salariul pe care îl primeşte un manager
este mai mare cu 20% decât al unuia din Cluj, Timişoara sau Braşov. Însă diferenţele acestea au început să se mai estompeze. Anul trecut diferenta de plată între Capitală şi provincie era de 30%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu