vineri, 16 iulie 2010

Sotia lui Don Lorenzo, la un pas de a castiga postul in clinica inexistenta de la Universitar

Trocul politic care sta la baza noilor numiri din cadrul Academiei de stiinte Medicale este aproape de a se concluziona, dupa ce dosarul rectorului Florian Popa a fost acceptat la ASM, iar sotia sefului Academiei, Olga Simionescu, este la un pas formal de a primi numirea pe post intr-o clinica ce urmeaza a se infiinta in cadrul Spitalului Universitar Bucuresti
, dar pe care nimeni nu o doreste.

Cazul Olgai Simionescu, sotia sefului ASM, acad. prof. dr. Laurentiu Popescu (sau Don Lorenzo, cum este numit de cei cu care a lucrat ani de zile), a fost discutat deja in cadrul Comisiei de stiinte Medicale a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Atestarea acesteia este doar o formalitate, care se va produce in 23 iulie, cand este programata sedinta CNATDCU, dupa cum sustin surse din cadrul Comisiei. La discutii a participat si rectorul Florian Popa, care are tot interesul ca numirea sa fie realizata. Sotia PSD-istului Laurentiu Popescu concureaza singura pentru postul de profesor in clinica inexistenta de dermatologie, insa pe cale de a fi infiintata in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), la insistentele conducerii PSD a UMF.


"Procedura legala ar fi fost ca intai sa se faca sectia si apoi clinica de dermatologie. In prezent, noi nu avem clinica de dermatologie si nici nu am cerut infiintarea unei asemenea clinici, mai ales ca spitalul nostru e intr–o situatie critica acum, fiind in consolidare. Pentru ca o aripa si un bloc operator sunt inchise, se opereaza de la 7 dimineata pana in miez de noapte, deci nu avem spatii libere pentru o clinica de dermatologie. Pana acum nu s-a facut nici un demers, deci nu s-a trecut la infiintarea clinicii. Este doar postul creat, nu si clinica", ne-a declarat dr. Gheorghe Iana, managerul SUUB.


Asa cum Romania libera a prezentat in articolul "Academia Medicala, fratia doctorilor politicieni si masoni" din 13 iulie, miza atestarii pe post a doamnei Olga Simionescu este mult mai mare, fiind legata de numirile din Academia de stiinte Medicale (ASM), patronata chiar de Don Lorenzo, o institutie alcatuita din numerosi medici
renumiti (multi sunt membri ai masoneriei), ce controleaza o mare parte din deciziile care se iau in sistemul
de sanatate, in invatamantul si cercetarea medicala din Romania. Trocul politic dintre Don Lorenzo si rectorul UMF, Florian Popa, a vizat intrarea lui Sorin Oprescu in ASM. Pentru ca Laurentiu Popescu sa-si vada sotia (dr. Olga Simionescu, dermatolog la Spitalul Colentina) sef la SUUB intr-o clinica ce ar urma sa se infiinteze special pentru ea, ar fi acceptat doua conditii.



Prima era aceea ca rectorul Florian Popa sa intre in Academia Romana
, acolo unde Laurentiu Popescu este seful Sectiei de stiinte Medicale. Se pare ca dosarul noului candidat a fost acceptat, insa isi asteapta votul final. Cealalta conditie ar fi fost ca Don Lorenzo sa-i admita rectorului Florian Popa cativa "protejati" in Academia de stiinte Medicale, considerata "ultima treapta inainte de intrarea in Academia Romana". Printre apropiatii rectorului UMF s-ar afla, conform surselor noastre, medicii Sorin Oprescu si Ioan Lascar. Cei doi au respins insa categoric aceasta supozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu