marți, 13 iulie 2010

Un primar din Gorj s-a dat singur in judecata si a castigat plata unui spor de 75% din salariu

Situatie cel putin bizara intr-o comuna din Gorj. Primarul localitatii s-a dat singur in judecata si a castigat in instanta plata unui spor de 75% din salariu, pentru realizarea unui proiect din fonduri europene.

Primarul democrat liberal al comunei gorjene Saulesti, Constantin Draghici, a intocmit, alaturi de sase functionari ai primariei, un proiect de atragere de fonduri

europene pentru constructia canalizarii comunale si modernizarea unui drum din localitate.

Proiectul a fost aprobat, iar Uniunea Europeana a acordat banii necesari lucrarilor, asa ca primarul a considerat necesar sa isi acorde o prima. Pentru a nu avea probleme din cauza ca si-a acordat cu de la sine putere sporul la salariu, Constantin Draghici a apelat la un artificiu juridic.

S-a dat singur in judecata, iar magistratii i-au dat dreptate. Jurnalul National scrie ca primarul este acum obligat de o decizie judecatoreasca sa-si plateasca un spor de 75% din salariu, vreme de doi ani. De acelasi spor beneficiaza si cei sase functionari care au colaborat la proiect.

In cifre, asta inseamna lunar cate 1.500 de lei pentru primar si 450 de lei pentru fiecare functionar. Acestia din urma spun ca banii pot fi acordati, pentru ca au fost prevazuti in buget.

Decizia judecatorilor este executorie si nu poate fi atacata, pentru ca primarul Constantin Draghici este si reclamant, si parat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu