marți, 13 iulie 2010

Baietel de 7 ani, comparat cu Picasso, picteaza tablouri de mii de dolari

Povestea lui Kieron Williamson a inceput de Craciun,in 2008, cand a primit o carte de colorat pentru copiii care vor sa invete sa deseneze cai. Acum are deja 53 000 de dolari stransi din vanzarea tablourilor.

"Caii sunt foarte greu de desenat. Oamenii le gresesc mereu capul si picioarele", explica el pentru presa de acasa, din Canada.

In decembrie 2009, la vernisajul lui Kieron s-au vandut 16 tablouri in 14 minute de la deschiderea de la 9 dimineata, insumand 29 000 de dolari. Baiatul este comparat cu Picasso si Monet dupa talentul cu care foloseste culorile si formele in tablourile sale.Picteaza de 18 luni, de la varsta de 6 ani.

"Este atractia momentului iar picturile lui devin din ce in ce mai bune. Este uimitor ritmul in care progreseaza. Cu siguranta este urmasul lui Picasso. Primul cumparator a fost un om de afaceri din canada care a fost impresionat de un tablou de iarna cu zapada.", declara directorul galeriei unde Kieron a avut prima expozitie.

Pentru urmatoarele 2 tablouri , Kieron are deja conturate ideile si formele:"Este o scena de aici din Norfolk, cu multe vapoare, si o biserica undeva in fundal, in dreapta portului. Al doilea reprezinta o scena de pe strazile din Roma, sapte sau opt cai, o persoana, o piscina si cladiri vechi de tip venetian.", explica baiatul care nu a fost vreodata la Roma ci doar a vazut fotografii pe internet.

Keith si Michelle Williamson, parintii lui , un electrician si o specialista in nutritie, povestesc ca prima lui creatie nu a fost o mazgalitura de zi cu zi ci o veritabila piesa de arta. "Inca nu ne-am obisnuit cu ceea ce se intampla", povesteste mama lui Keiron. Ea a fost nevoita sa infrunte acuzatii care i-au fost aduse pe un forum al artistilor in care se spunea ca isi exploateaza copilul."Am fost surprinsa de astfel de reactii.Si fiul meu se ingrijoreaza de opinia oamenilor dar cand picteaza este cu totul concentrat si nu se mai lasa afectat. Daca nu ii place tabloul, il arunca si incepe de la capat"

"La inceput a fost pasionat de trenuri, apoi de dinozauri, iar acum cu pictura nu s-a mai oprit de 18 luni. A inceput sa puna intrebari la care nu am stiut ce sa raspund, despre diferentele de culoare, pictura in ulei, tehnici de pastel si multe altele. L-am pus in legatura cu artisti pentru a afla raspunsurile. A invatat despre umbre,adancimi,proportia tonurilor de culoare. A transformat casa

intr-un atelier. Inca se mai joaca si la calculator sau fotbal afara cu prietenii."

In casa familiei
lui Kieron nu mai exista niciun tablou al baiatului. Au fost vandute toate.

"Nu ne-am asteptat. Am incercat mereu sa-l vedem fericit si echilibrat. Acum 2 ani , ne spunea ca va fi un pilot faimos de Formula 1. Ne uimeste cu ambitia lui. Acum, se trezeste in fiecare dimineata de la ora 6 pentru a picta.", spune mama mictului Picasso

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu