vineri, 16 iulie 2010

Fabrica de diplome nule „Spiru Haret“ iese şi la export

Universitatea „Spiru Haret“, cu peste 100.000 de absolvenţi nerecunoscuţi în ţară, îşi deschide o filială în Germania, prin lobby-ul unui membru al Bundestagului, căruia rectorul Aurelian Bondrea i-a oferit titlul de profesor asociat şi o perspectivă de afaceri.

Cel care a înlesnit deschiderea Centrului pentru învăţământ la distanţă din Berlin al Universităţii „Spiru Haret“ este parlamentarul german Joachim Gunther, membru al Partidului Liberal Democrat din Germania. Relaţia strânsă dintre Aurelian Bondrea, rectorul Universităţii „Spiru Haret“, şi Gunther a fost afişată cu ostentaţie de instituţie, dar nici oficialul german nu a avut reţineri. Astfel, la inaugurarea centrului de la Berlin, parlamentarul a recunoscut că a făcut demersuri pentru deschiderea unui nou centru în Germania, de data aceasta la Plauen, în landul Saxonia, oraşul său natal. „Nu există aproape deloc universităţi est-europene aici“, a argumentat Gunther. „Depinde de direcţia pe care o vor lua în viitor discuţiile deja iniţiate la Plauen.

Oraşul Plauen este dispus să creeze toate condiţiile necesare deschiderii unui centru de învăţământ la distanţă. Depinde de cum vor primi studenţii acest centru. Sunt convins că entuziasmul cu care se lucreazã aici, la Berlin, se va regăsi în activitatea centrului de la Plauen“, a declarat Gunther pentru Televiziunea România de Mâine, deţinută tot de Aurelian Bondrea, la inaugurarea de la Berlin. Sediul centrului de la Plauen a fost deja găsit, au confirmat pentru Cotidianul surse din primăria oraşului, în sediul unei foste şcoli de arte şi meserii. Lobby-ul făcut de Joachim Gunther pentru acest centru a avut succes întrucât primarul oraşului face parte din acelaşi partid ca şi el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu